Colagenul și sinteza lui

Ce este sinteza de colagen?

Nu toată lumea știe exact care sunt funcțiile anatomice ale pielii. Iar puținul timp liber pe care îl avem și avalanșa de informații cu care ne întâlnim ne fac să omitem lucrurile esențiale despre sănătatea noastră.

Câți dintre noi știu exact ce e sinteza de colagen și care este rolul ei?

Farmacistă fiind, m-am familiarizat cu acești termeni când am dat admiterea la facultate, însă doar câțiva ani mai târziu am aprofundat procesul de sinteză, pentru a-l înțelege complet.

Prin definiție, colagenul este principala proteină de susținere a țesutului conjunctiv, a cartilajului, tendonului, pielii și osului. El formează mănunchiuri de fibră reticulară care se combină și alcătuiesc fibre inelastice albe, ce reprezintă 30% din proteina corporală totală.

Am putea spune, mai concret, că el este cel mai important element care susține unitatea organismului uman.

Sinteza este combinația sau compoziția ce formează un sistem pornind de la elementele chimice componente sau de la compuși mai simpli.

Asociat cu pielea, de cele mai multe ori, colagenul acționează împreună cu cheratina pentru a asigura durabilitatea, elasticitatea și rezistența pielii. De aceea, pe măsură ce îmbătrânim, formarea colagenului se denaturează. Așa apar ridurile.

Colagenul este foarte important în menținerea pielii sănătoase și netede. Un aspect neplăcut al deficitului de colagen poate fi boala osoasă.

Colagenul din produsele cosmetice sau din suplimente nu are aceeași structura cu cea regăsită în organism. De aceea, soluția cea mai bună pentru corp este prevenția.

Produsele cosmetice emoliente, cu ingrediente naturale de calitate superioară, alături de un stil de viață alimentar simplu și mult sport vor întreține calitatea colagenului în pielea noastră.

Iar dacă ai ajuns pe această pagină înseamnă că ai aflat de produsele CREMERIA, bazate pe ingrediente naturale, prețioase și certificate ECOCERT.

Sunt Daniela și am un singur sfat pentru tine: nu lăsa agitația cotidiană să îți afecteze pielea!

Farmacistul pielii tale,

Daniela

moisturizer

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *