Cum învingem radicalii liberi?

Cum învingem radicalii liberi?

Radicalii liberi sunt compuși chimici secundari, care apar fie în urma unor procese normale, precum respirația sau digestia, fie ca urmare a unor factori externi nocivi pentru piele.

Razele solare UV, gazele de eșapament și factorii de stres duc la apariția radicalilor liberi în piele. Aceștia sunt principalii instigatori din spatele liniilor fine, ridurilor și hiperpigmentării.

 

Ca să înțelegem concret efectul lor, vă rog să vă amintiți ce se întâmplă atunci când tăiem un avocado sau un măr. Știm cu toții cât de repede se închid la culoare acele bucăți. Însă, unii dintre noi știu că dacă punem suc de lămâie peste aceste bucăți, ele nu se mai oxidează. Asta pentru că lâmâia este o sursă bogată de Vitamina C, cu rol antioxidant.

 

Acum haideți să ne imaginăm că pielea noastră este foarte asemănătoare cu o bucată de măr. Ridurile, liniile fine, petele și descuamarea sunt rezultatele oxidării radicalilor liberi cu care pielea noastră se luptă neîncetat.

 

Și vă întreb: cum ar fi dacă ne-am acoperi zilnic pielea cu substanțe puternic antioxidante? Cel mai bun lucru pentru ea, nu-i așa? 😊 Antioxidanții sunt apărarea naturii împotriva radicalilor liberi. Iar partea bună este că puteți face asta în fiecare zi, cu ușurință!

 

Pentru asta vă recomand untul de corp Multi Active Body Souffle și serul Sleeping Bauty multi-active serum, de la CREMERIA. Untul de corp antioxidant Body Souffle Portocală și serul facial Sleeping Beauty sunt pline cu uleiuri și extracte din plante puternic antioxidante: ulei de rodie, extract de mușețel, vitamina C și E, precum și Pronalen Bio Protect® – un castel de antioxidanți extrași din măr, piersică, caisă și ginseng!

Sfatul meu pentru o piele protejată și întinerită este să combinați cremele SPF cu o dietă bogată în antioxidanți și o doză zilnică din aceste formule.

antioxidanti

 

Să aveți cea mai fină piele!

Cu prietenie,
Daniela Mincu, farmacistul pielii tale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *