Termenul de valabilitate al produselor cosmetice

Termenul de valabilitate al produselor cosmetice

picture1

Mitul că produsele naturale și organice au durată de viață mai scurtă nu este valabil pentru toate produsele.

 

Azi îți voi vorbi mai multe despre datele de expirare, utilizarea și stocarea produselor de îngrijire naturale și organice.

Deși conservanții chimici prelungesc durata de viață a cosmeticelor, există produse naturale care au termen de valabilitate mai lung, datorită faptului că sunt formule anhidre, care nu conțin apă.

Astfel de produse sunt unturile de corp, balsamurile, uleiurile și pulberile.

Formulele anhidre se folosesc în termen de 1 an de la deschiderea produsului. Produsele care conțin apă trebuie înlocuite după 6-9 luni de la deschiderea lor. De exemplu, rimelul trebuie înlocuit la 3 luni de la prima utilizare.

Regula generală a produselor naturale e simplă: “Le folosești sau le pierzi pe parcursul a 12 luni”.  De aceea e indicat să fie folosite pe o perioadă rezonabilă de timp și să fie înlocuite atunci când expiră.

Produsele cosmetice trebuie depozitate într-o zonă rece, bine ventilată, departe de lumina directă a soarelui și de umiditate.

Cel mai recomandat loc este etajera de sus a dulapului, dar nu în apropierea dușului. Totodată, mașina este locul cel mai nepotrivit în care să-ți ții portfardul.

E recomandat să-ți cumperi cosmeticele din magazinele specializate sau direct de pe pagina brandurilor folosite.

 

De acum, produsele CREMERIA le puteți găsi și offline!

București – Farmaciile Tei, Drogheria Pipera.

Cluj – Plafar Myriam.

Timișoara – Plafar Herba Banat, Farmacia Farmado.

picture2

 

Este foarte important ca de fiecare dată când aplici cosmetice pe pielea ta să ai mâinile curate. În formulele anhidre este important să fiți atente să nu introduceți apă. Rimelul nu se diluează! Este important să folosești propriile cosmetice și să nu le împarți cu alte persoane pentru ca este metoda cea mai ușoară de răspândire a microbilor. Fiecare persoana are grijă în mod diferit de produsele sale cosmetice, plus ca Ph-ul pielii diferă de la o persoană la alta.

 

Cu drag, Daniela,

Farmacistul pielii tale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *